U bent hier

Nieuws

 • voormalige Batavusfabriek Heerenveen krijgt woonbestemming

  05 augustus 2015 -

  Aan de Parallelweg in Heerenveen staat een voormalige fabriek van Batavus. Het pand was lange tijd in gebruik als kantoorruimte. Het pand krijgt straks een herbestemming tot wonen. Er komen vijftien appartementen. Waar het kan wordt het pand teruggebracht in oude stijl. Woningcorporatie Accolade verhuurt het gebouw aan zorgpartij GGZ. Zij verhuren de appartementen aan hun cliënten. Het zijn volwaardige, zelfstandige woningen. De woningen zijn niet groot, maar daardoor goed betaalbaar.

 • Kwaliteitsimpuls Zocherparken Zuid-Holland

  04 augustus 2015 -

  Verschillende parken in Zuid-Holland, welke zijn ontworpen door de tuin-architecten van de bekende familie Zocher, krijgen een kwaliteitsimpuls. Het doel is om de landschapsparken duurzaam in stand te houden. Om te voorkomen dat de door de familie Zocher aangelegde parken op den duur verloren gaan, hebben de gemeenten Voorschoten, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Delft en Den Haag de handen ineen geslagen. Onder leiding van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en met steun van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) worden de kenmerken van de parken in kaart gebracht. 

 • Mogelijk nieuwe huurder voor kerk Zeilberg

  03 augustus 2015 -

  Er zit beweging in de herbestemming van leegstaande kerkgebouwen in Deurne. Eerder kreeg de Heilige Geestkerk een nieuwe bestemming en naar alle waarschijnlijkheid zal de Gerardus Majellakerk in Walsberg een woonbestemming krijgen. Nu is er ook voor de Willibrorduskerk in Zeilberg een herbestemming in zicht. Het parochiebestuur heeft plannen de ruimte voor minstens tien jaar te verhuren aan een onderneming die er een fitnessaccommodatie nieuwe stijl in wil gaan vestigen.

 • Burgemeester van Kampen knapt Amsterdamse Kamperburg op

  03 augustus 2015 -

  Het jasje gaat uit, de schildershandschoenen aan. De burgemeester van Kampen Bort Koelewijn staat op het punt om de letters van de Kamperbrug bij het centraal station een nieuw likje verf te geven. Hij is deze vrijdagochtend speciaal hiervoor vanuit Overijssel overgekomen. Koelewijn liep onlangs over de brug die de Prins Hendrikkade en het Stationsplein met elkaar verbindt. Het viel de burgemeester van de Overijsselse plaats op dat het naambordje van de brug wel een kwast kon gebruiken. 'Ik heb toen contact gezocht met de gemeente Amsterdam. Niet als burgemeester van Kampen, maar als normale burger heb ik via de algemene meldkamer mijn hulp aangeboden', aldus Koelewijn. 

 • toren kerk in ‘s-Heer Abtskerke gerestaureerd

  28 juli 2015 -

  De toren van de Johannes de Doperkerk in ‘s-Heer Abtskerke zal worden gerenoveerd. Zowel de stenen als de voegen van het metselwerk is aan vervanging toe. Om dit te realiseren moeten nieuwe kloostermoppen worden gebakken ter vervanging van de huidige. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het eind van dit jaar gereed. 

 • Belle van den Berg, winnaar Jong Monumententalent 2014. Foto: Jos Enkelaar

  Nomineer een jong monumententalent!

  27 juli 2015 -

  De zoektocht naar jonge talenten in de monumentenwereld is weer begonnen. Voor de tweede keer wordt tijdens het Nationaal Monumentencongres - op 12 november 2015 - een prijs voor dit talent uitgereikt. Zo worden jonge monumententalenten in de schijnwerpers gezet en frisse ideeën en nieuwe energie met elkaar gedeeld. Kent u zo’n talent? Iedereen kan een jong talent nomineren, dus ook bedrijven en organisaties. Een jong monumententalent is iemand die: jonger is dan 35 jaar blijk geeft van een gepassioneerde en onderscheidende visie op erfgoed voornamelijk werkzaamheden heeft die gerelateerd zijn aan monumenten én die aansluiten bij de thema’s van het congres dit jaar: vakmanschap en innovatie. De persoon heeft verder een opvallende rol, een bijzondere competentie, speciaal karakter of...

 • Nieuwe bestemming Kasteel Keverberg

  24 juli 2015 -

  De ruïne van kasteel Keverberg in het Limburgse Kessel wordt verbouwd tot een nieuwe toeristische attractie. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de inzet van vele vrijwilligers. De bijdrage van provincie en gemeente was lang niet voldoende om deze historische plek een tweede leven te geven. De nieuwe attractie zorgt ook voor veel extra recreatieve spin-off voor de hele omgeving, o.a. als startpunt voor fiets- en wandeltochten en informatiepunt over de historie van het gebied.

 • 5,1 miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland

  23 juli 2015 -

  In 2015 is ruim 5,1 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland. De provincie wil hiermee rijksmonumenten behouden en toegankelijk maken voor het publiek. De “Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2015″ is opengesteld tussen 13 augustus 2015 en 17 september 2015. In die periode kunnen aanvragen worden ingediend.

 • Toren Grote Kerk Hattem is weer stormvast

  21 juli 2015 -

  Ruim een jaar stond de toren van de Hattemer Grote of Sint Andreaskerk in de steigers. De renovatie is bijna gereed, de afwerking van de binnenkant gaat na bouwvak verder. De middeleeuwse toren van de Grote- of Sint Andreaskerk in Hattem kan weer een tijdje mee. Dezer dagen wordt de laatste hand gelegd aan renovatie van de buitenkant. Die was hard nodig omdat de stenen uit de gevel vielen.

Pagina's