Gids Monumentaal wonen verduurzaming

Wanneer u als monumenteigenaar op het punt staat om te verduurzamen, komen daar zowel spelregels als voordelen bij kijken. Het behouden van de monumentale waarde vraagt bij het inpassen van duurzaamheidsmaatregelen meestal om maatwerk. In deze gids vindt u informatie die voor u als (nieuwe) eigenaar van een monument van belang is.

gids duurzaamheid

Vraag uw gids Monumentaal wonen verduurzaming gratis aan

U krijgt een antwoord op vragen als:

  • Wat komt er kijken bij verduurzaming?
  • Op welke manieren kunt u uw monument verduurzamen?
  • Hoe kunt u zien of er een subsidie beschikbaar is?
  • Hoe kunt u zien of u in aanmerking komt voor een laagrentende lening?
  • Is er een vergunning nodig voor de uit te voeren duurzaamheidsmaatregelen?
  • Waar vind ik een specialist die mij kan adviseren of een ervaren uitvoerder?
Privacy

Gids Monumentaal wonen rijksmonument/gemeentelijk monument

Geen monument is hetzelfde en ook de persoonlijke situatie en wensen van een eigenaar lopen enorm uiteen. Met deze gids willen wij u helpen uw weg te vinden als u aan de slag gaat met verduurzaming. Naast deze verdiepingsgids zijn er nog twee andere gidsen beschikbaar over monumentaal wonen. In de gids voor rijksmonumenten en de gids voor gemeentelijke monumenten wordt alles besproken over onderhoud, restauraties en financiering.

Ook interessant voor u

Weten wat er kan en mag

Gaat u binnenkort uw monument verbouwen?

Afbeelding
Doe wel doe niet lijst

Verduurzamen in 10 stappen

Waar begint u mee en waar moet u op letten tijdens het verduurzamen van een monument? Van buitenkant tot binnenkant en van schilderwerk tot glas: met dit stappenplan ziet u niets over het hoofd. 

Verhalen uit de praktijk

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Grietje Hofstede

Wilt u meer weten over de financiering van restauratie, onderhoud of verduurzaming van uw monument? Neem dan contact op met Grietje Hofstede, accountmanager Restauratiefonds, regio Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Grietje Hofstede
Naar boven