Magazine Monument & Duurzaamheid 2023

Tuighuis

Het beheersbaar houden van de energieprijzen en de behoefte om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Voor veel monumenteneigenaren is het niet langer de vraag of ze gaan verduurzamen, maar wanneer. Om mensen te helpen hun ambities waar te maken, verschuift ook de visie van de erfgoedsector.

In deze editie van ‘Monument & Duurzaamheid’ staat innovatie centraal. Aan het woord komen Marc Stappers, Ilse Koreman en Hilde van Meeteren van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zij vertellen meer over de mogelijkheden op het gebied van isoleren, bijvoorbeeld wanneer het gaat om gevels, daken of historische vensters.

Ook is er aandacht voor de reis die monumenteneigenaren afleggen wanneer zij aan de slag willen gaan met verduurzaming. Want waar begint u en bij welke instanties kunt u terecht?

Natuurlijk komt ook de nodige inspiratie aan bod. Want behalve toepassen wat nu voorhanden is, geloven we ook in ruimte bieden aan creativiteit. Lees het verhaal van de winnaars van de Erfgoed Duurzaamheidsprijs die vertellen over hun oplossingen voor het verwarmen en isoleren van historische gebouwen.

Naar boven