Zien Verduurzamen Doet Verduurzamen

Laat u inspireren door andere monumenteigenaren die vertellen hoe zij de verduurzaming van hun monument hebben aangepakt. In de videoserie Zien Verduurzamen Doet Verduurzamen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed komen eigenaren aan het woord die vertellen over de  verduurzamingsmaatregelen die zij hebben toegepast. 

Afbeelding
Presentatie

Metaal Kathedraal Utrecht

Wat de Metaal Kathedraal wil is een centrum creëren waar kennis gehaald en gebracht kan worden op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.
Externe video URL

Afbeelding
Presentatie

Wees- en oudeliedenhuis in Leiden

Key Poll woont in het centrum van Leiden met 4 stellen in een voormalig weeshuis dat is omgebouwd tot appartementen. Hij vertelt over de isolatie van de 1080 raampjes en over hoe ze aan de slag zijn gegaan met een warmtepomp. 

Externe video URL
Afbeelding
Presentatie

Terphuis in Poortugaal

Rank Hamelink is als architect betrokken geweest bij het herbestemmen van een oude boerderij in Portugaal waar nu gewoond kan worden door een meerdere gezinnen. Hij vertelt meer over de isolatie van de rieten kap, en het gebruik van zonnepanelen óp dakpannen op het bijgebouw. 

Externe video URL
Afbeelding
Presentatie

Smederij in Den Bosch

Joep Mol is samen met zijn vrouw Janneke Bierman van een pand in Den Bosch dat ook wel bekend staat als de voormalige smederij Ad van der Wiel aan de Sint Jorisstraat. Hij vertelt over de maatregelen die hij heeft genomen om warmteverlies tegen te gaan. 

Externe video URL

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) speelt vooral een rol bij rijksmonumenten. Ze wijzen namens de minister van OCW rijksmonumenten aan, verlenen subsidie voor restauratie en onderhoud, houden het rijksmonumentenregister bij en adviseren gemeenten bij ingrijpende wijzigingen van rijksmonumenten.

Naar boven