Kijk eens met een nieuwe blik!

Zwolle

Ga deze zomer op pad met de nieuwe wandelapp ‘Duurzaam Erfgoed’ in Haarlem of Zwolle en kijk eens met een nieuwe blik. De wandeling door de historische binnensteden voert langs bekende straten en plekken zoals het Teylers Museum in Haarlem en de Sassenpoort in Zwolle, maar verrast met verhalen over hoe deze locaties zijn verduurzaamd. Zo ademt de wandeling zowel de stad van vroeger als van de toekomst.

Willen we monumenten behouden, dan zullen we ze moeten verduurzamen. Vaak wordt gedacht dat er niks kan en mag, maar er is meer mogelijk dan je denkt. De nieuwe wandelapp ‘Duurzaam Erfgoed’ laat zien dat ons erfgoed een duurzame toekomst heeft. Ontdek hoe herbestemming vaak hand in hand gaat met verduurzaming en hoe de stad steeds groener kleurt. Zo krijgen de groene geveltuintjes in de Spiegelstraat steeds meer navolging en drink je duurzame biertjes van reststromen zoals aardappelresten en brood in de Jopenkerk.

De wandeling werkt via een handige webapp die je eenvoudig op je telefoon kunt openen via de link of QR code in de afbeelding. Vanaf het startpunt, het NS-station, scroll je al wandelend naar beneden en leer je alles over bijzondere erfgoedlocaties in Haarlem en Zwolle. Hopelijk inspireert de wandeling om zelf ook op zoek te gaan naar duurzame mogelijkheden voor je eigen woning!

Duurzaam Erfgoed Wandeling Haarlem
Duurzaam Erfgoed Wandeling Zwolle

De Duurzaam Erfgoed Wandelingen Haarlem en Zwolle zijn een initiatief van De Groene Grachten in samenwerking met Provincie Noord-Holland, Provincie Overijssel, MOOI Noord-Holland en het Oversticht in De Week van het Duurzaam Erfgoed 2022.

Naar boven