Gids Monumentaal Wonen

Gids Monumentaal wonen is een praktische wegwijzer voor iedere monumenteigenaar. Wonen in een monument is vaak heel bijzonder, maar er zijn ook regels waar u tegenaan loopt. De gids Monumentaal wonen legt eenvoudig uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument.

gids duurzaamheid

De gids Monumentaal wonen gratis aanvragen

De gids geeft antwoorden op vragen als:

  • Wat het betekent om een monument te bezitten en te onderhouden?
  • Met welke organisaties krijgt u te maken en welke kunnen u adviseren?
  • Welke financiële regelingen zijn er?

Voor specifieke en gedetailleerde informatie verwijst de gratis gids u door naar relevante informatiebronnen, websites en instanties.
 

Ik heb of koop een:
Privacy

Gids Monumentaal wonen verduurzaming

Wanneer u als monumenteigenaar op het punt staat om te verduurzamen, komen daar zowel spelregels als voordelen bij kijken. Het behouden van de monumentale waarde vraagt bij het inpassen van duurzaamheidsmaatregelen meestal om maatwerk. In deze gids vindt u informatie die voor u als (nieuwe) eigenaar van een monument van belang is.

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Grietje Hofstede

Wilt u meer weten over de financiering van restauratie, onderhoud of verduurzaming van uw monument? Neem dan contact op met Grietje Hofstede, accountmanager Restauratiefonds, regio Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Grietje Hofstede
Naar boven