Gids Monumentaal wonen

Gids Monumentaal wonen is een praktische wegwijzer voor iedere monumenteigenaar. Wonen in een monument is vaak bijzonder, maar er zijn ook regels waar u tegenaan loopt. De gids Monumentaal wonen legt eenvoudig uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument. Deze gids wordt u gratis aangeboden door het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 

U krijgt met de gids antwoord op vragen als:

  • Wat het betekent om een monument te bezitten en te onderhouden?
  • Met welke organisaties krijgt u te maken en welke kunnen u adviseren?
  • Welke financiële regelingen zijn er?

Let op! Deze gids kan verouderen. Op deze plek vindt u altijd de laatste versie. Met het achterlaten van uw gegevens bent u als eerste op de hoogte van updates in de gids en wordt u lid van de nieuwsbrief. Zo beschikt u altijd over de nieuwste informatie.

Download hier de gids voor rijksmonumenten
zonder aanmelden updates

Download hier de gids voor gemeentelijke monumenten
zonder aanmelden updates

Download hier de gids voor verduurzaming
zonder aanmelden updates

Ik:
Privacy

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Grietje Hofstede

Wilt u meer weten over de financiering van restauratie, onderhoud of verduurzaming van uw monument? Neem dan contact op met Grietje Hofstede, accountmanager Restauratiefonds, regio Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland.
Grietje Hofstede
Naar boven