Quick Scan: inzicht in te verwachten kosten

Overweegt u om een monument te kopen? Dan is het prettig om te weten welk onderhoud u de eerste tijd te wachten staat. Met de Quick Scan van de Monumentenwacht krijgt u hier snel inzicht in. De Quick Scan biedt ook houvast bij restauraties.

Beschikbare provincies

De scan is beschikbaar in zes provincies, voor zowel gemeentelijke als rijksmonumenten. De Monumentenwachten van deze provincies voeren hem uit. U kunt een Quick Scan aanvragen als uw monument in een van de volgende provincies staat:

  • Groningen
  • Utrecht
  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland
  • Zeeland
  • Limburg

Is de quick scan niet beschikbaar in uw provincie, neem dan contact op met de Monumentenwacht.

Quick Scan monumentenwacht
Afbeelding
Toolbox

Zo werkt het

Een technisch adviseur van de Monumentenwacht inventariseert welke bouwkundige werkzaamheden aan uw monument minimaal noodzakelijk zijn. Hij maakt een begroting voor sober- en doelmatig onderhoud en geeft een inschatting van de werkzaamheden en de onderhoudskosten. U heeft zo vooraf inzicht in de financiële gevolgen en maakt u een verantwoorde (aankoop)keuze.

Afbeelding
Monument zoeken

Vraag de Quick Scan aan

De Quick Scan is onderdeel van de Restauratiewijzer. Bij deze kosteloze service begeleidt een restauratiecoach van het Restauratiefonds u bij de financiering van uw restauratieplannen. Meld u aan voor de Restauratiewijzer en in het contact met de coach komt de Quick Scan vanzelf aan bod.

Monumentenwacht

In Nederland werken meer dan 100 monumentenwachters en bouwtechnisch adviseurs. Verspreid over de provincies inspecteren zij jaarlijks duizenden rijks- en gemeentelijke monumenten of beeldbepalende monumentale objecten.

Verhalen over aankoop

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.
Naar boven