Quick scan: inzicht in te verwachten kosten

Overweegt u om een monument te kopen? Dan is het prettig om te weten welk onderhoud u de eerste tijd te wachten staat. De Quick scan geeft u snel inzicht in de onderhoudsbehoefte van uw monument en de kosten ervan. Een technische adviseur bepaalt welke bouwkundige werkzaamheden minimaal noodzakelijk zijn. 

Beschikbare provincies

De scan is beschikbaar in zes provincies, voor zowel gemeentelijke als rijksmonumenten. De Monumentenwachten van deze provincies voeren hem uit. U kunt een Quick scan aanvragen als uw monument in een van de volgende provincies staat:

  • Groningen
  • Utrecht
  • Noord-Holland
  • Zuid-Holland
  • Zeeland
  • Limburg

Is de quick scan niet beschikbaar in uw provincie, neem dan contact op met de Monumentenwacht.

Quick Scan monumentenwacht
Afbeelding
Toolbox

Zo werkt het

Een technisch adviseur van de Monumentenwacht inventariseert welke bouwkundige werkzaamheden aan uw monument minimaal noodzakelijk zijn. Hij maakt een begroting voor sober- en doelmatig onderhoud en geeft een inschatting van de werkzaamheden en de onderhoudskosten. U heeft zo vooraf inzicht in de financiële gevolgen en maakt u een verantwoorde (aankoop)keuze.

Monumentenwacht

In Nederland werken meer dan 100 monumentenwachters en bouwtechnisch adviseurs. Verspreid over de provincies inspecteren zij jaarlijks duizenden rijks- en gemeentelijke monumenten of beeldbepalende monumentale objecten.

Verhalen over aankoop

Benieuwd naar ervaringen van anderen?

Of u nu een monumenteigenaar of specialist bent. In Monumenten Community helpt iedereen elkaar met het maken van de juiste keuzes.

Stel uw vraag aan onze Monumentencoaches

Neem contact op met onze Monumentencoaches Barbara, Nadja of Henrieke
Monumentencoaches
Naar boven