Restauratiefonds-compliment voor Slot Oostende in Goes

Uitreiking Restauratiefods Compliment op 13 mei 2022 in Goes

Anita Maas en Yamina Abdoun kregen op vrijdag 13 mei, in aanwezigheid van gedeputeerde Jo-Annes de Bat van Provincie Zeeland en wethouder André van der Reest van Gemeente Goes, het Restauratiefonds-compliment 2022 uitgereikt voor hun succesvolle herbestemming van Slot Oostende in Goes. Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten. Restauratiefonds-directeur Kees-Jan Dosker overhandigde het compliment aan Anita en Yamina voor hun daadkrachtige inzet bij de herbestemming en de positieve impact die deze herbestemming op de omgeving heeft.

Waardering voor inzet en positieve impact op omgeving

Middenin het hart van Goes was er al jaren een plek die niet meer leefde. Hier stonden een oude bioscoop en een voormalig restaurant. Beide al jaren gesloten. Het was wel een plek met potentieel. Er waren door de jaren heen meerdere plannen gemaakt. Uiteindelijk liepen die op niets uit omdat het een enorme klus was, letterlijk en figuurlijk, om er iets van de grond te krijgen. De gemeente Goes was dan ook bijzonder blij toen Anita Maas en Yamina Abdoun hun oog lieten vallen op de locatie. De missie was om het slot met behoud van zoveel mogelijk van de originele materialen te herbouwen, het gebouw een historisch verantwoorde uitstraling mee te geven en tegelijk iets neer te zetten dat helemaal van nu was. Op restanten van het oude slot werd er nieuw gebouwd en ook het naastgelegen pand werd er bij betrokken. Het geheel vormt samen een unieke horecagelegenheid met restaurant, terras, hotel, vergader- en evenementenruimtes én een eigen bierbrouwerij. Een aanwinst voor Goes. 

De eigenaren van het slot verdienen een compliment, alleen al vanwege het feit dat er een succesvolle herbestemming gerealiseerd is. Maar daarnaast ook vanwege hun doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. Slot Oostende en dit stukje Goes zijn weer springlevend. De waardering daarvoor wordt tastbaar gemaakt door de uitreiking van het Restauratiefonds-compliment.

Naar boven