U bent hier

Quick Scan biedt inzicht in te verwachten kosten bij aankoop monument

Wilt u een monument kopen? Dan is het prettig om de weten welk onderhoud u de eerste tijd te wachten staat. Met de Quick Scan van de Monumentenwacht krijgt u hier snel inzicht in. De Quick Scan biedt ook houvast bij restauraties. Waardevolle informatie bij het maken van uw keuzes.

De scan is beschikbaar in zes provincies, voor zowel gemeentelijke als rijksmonumenten. De Monumentenwachten van deze provincies voeren hem uit. Het gaat om Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg. In deze provincies gezamenlijk staat 75% van alle Nederlandse monumenten.

Verantwoorde keuze

Een technisch adviseur van de Monumentenwacht inventariseert welke bouwkundige werkzaamheden minimaal noodzakelijk zijn. Hij maakt daarnaast een begroting voor sober en doelmatig onderhoud en geeft een inschatting van de werkzaamheden die waarschijnlijk als onderhoudskosten worden aangemerkt en daarmee in aanmerking komen voor financiering via een subsidie of lening. De overige werkzaamheden zijn verbeteringskosten. Zo krijgt u vooraf inzicht in de financiële gevolgen en maakt u een verantwoorde (aankoop)keuze.

Restauratiewijzer

De Quick Scan is beschikbaar in combinatie met de Restauratiewijzer. Bij deze kosteloze service begeleidt een restauratiecoach u bij de financiering van uw restauratieplannen. Meld u aan voor de Restauratiewijzer en in het contact met de coach komt de Quick Scan vanzelf aan bod. U kunt zich hier aanmelden voor de Restauratiewijzer.