U bent hier

Financiering aankoop

Financiering monument

U heeft een bijzonder pand  (op het oog) dat onderhoud nodig heeft. Hoe zit het met de kosten en de financiering? Wat voor ondersteuning kan u hiervoor krijgen, welke financiële mogelijkheden zijn er? Dat is afhankelijk van het soort monument dat u heeft en van uw persoonlijke situatie.

Aankoop financiering

De aankoop van een monumentaal pand kunt u bij het Restauratiefonds financieren met een Monumenten-hypotheek. Wel moet de aankoop dan worden gevolgd door een (grote) restauratie waarvoor u (laagrentende) financiering of subsidie ontvangt. Natuurlijk kunt u ook uw financiering regelen bij uw eigen hypotheekverstrekker. De aankoopfinanciering is niet anders dan bij een willekeurig ander pand.

Monumenten-hypotheek

Restauratiewijzer bij aankoop monument

Een monument aankopen en restaureren is een hele onderneming. Met de Restauratiewijzer van het Restauratiefonds kunt u gebruikmaken van een uitgebreid stappenplan, informatie en deskundige hulp. De Restauratiewijzer is speciaal ontwikkeld voor (toekomstige) eigenaren van monumenten met een restauratiebehoefte die een (laagrentende) lening willen aanvragen.

Quick Scan ook voor aankoop

U kunt, als klant van de Restauratiewijzer gebruik maken van de Quick Scan door een bouwkundig expert van de Monumentenwacht. Hiermee krijgt u snel inzicht in het nodige onderhoud en de kosten (alleen mogelijk in de provincies Groningen, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Limburg).
Met de berekeningen van het Restauratiefonds heeft u snel een concreet beeld van de financiële consequenties van uw plannen. Op deze manier maakt u een verantwoorde (aankoop)keuze.

Heeft u kunnen vinden wat u zocht?

Bedankt voor uw terugkoppeling.

Zie ook

  • Nationaal RestauratiefondsBekijk de financiele mogelijkheden bij aankoop van uw monument bij het Nationaal Restauratiefonds
  • RestauratiewijzerHulp van de Restauratiewijzer bij de aankoop en restauratie van uw monument

Nu op de Monumenten Community