U bent hier

Kleuronderzoek orgel Westerkerk | Ruth Jongsma Bureau voor kleuronderzoek en restauratie

Alles over

Monumentaal schilderwerk

De informatie op deze pagina's helpt u keuzes maken en geeft u praktische tips

De geschilderde afwerking van uw monument vertelt veel over uw monument en is beeldbepalend. Het is tegelijkertijd kwetsbaar en vraagt om onderhoud en een vakkundige aanpak.

 • In het kort

  Monumentale schilderkunst is beeldbepalend. Het kan gaan om regulier (huis)schilderwerk, decoratieve schilderingen en figuratieve schilderkunst. Monumentaal schilderwerk is altijd maatwerk, waarbij de voorbereidingen om te bepalen wat de juiste werkzaamheden zijn, het meest tijdrovende onderdeel vormen. Lees hier wat er verder bij komt kijken.

 • Onderzoek, voorbereiding en aanpak

  U wilt weten welke schilderwerkzaamheden nodig zijn voor uw monument? Of misschien heeft u een specifieke wens? De mogelijkheden en aanpak zijn afhankelijk van uw wensen, budget en tijd. En natuurlijk van wat er wettelijk mogelijk is.

 • Vergunning en financiering

  Of u nu regulier schilderwerk (onderhoud) wilt uitvoeren of de bestaande geschilderde afwerking wilt herstellen (restauratie); in vrijwel alle gevallen krijgt u te maken met vergunningverlening....

 • De juiste specialist voor uw schilderwerk

  Welke specialist(en) u nodig hebt voor schilderwerk aan uw monument hangt af van de specifieke opdracht en de expertise van de uitvoerder. De aanpak verschilt van geval tot geval.

 • Praktische tips schilderwerk

  Monumentaal schilderwerk is specialistisch werk en vraagt een zorgvuldige aanpak. Deze praktische tips helpen u keuzes maken en geven u meer kennis over wat er zoal komt kijken bij schilderwerk aan historische panden.

 • Opgedane kennis en ervaring vastleggen

  Het is voor u als monumenteigenaar, voor eventuele toekomstige eigenaren en voor andere betrokkenen interessant en vooral waardevol om te weten welke keuzes gemaakt zijn in een restauratie- of schilderproject bij uw pand. Het toegankelijk archiveren van de documentatie helpt daarbij.

Nieuws

Er zijn geen nieuws items.