Terborgh, Anloo

Inleiding

Garage gebouwd in ca. 1930, bij het recreatiehuis. Het ontwerp is van J. van Houten. De garage verkeert nagenoeg in originele staat. De bescherming betreft het bouwvolume met de originele detaillering.

Omschrijving

Garage gemetseld op rechthoekige grondslag met een rieten schilddak. In de voorzijde een rechtgesloten inrit, de daklijst doorbrekend onder een uitstulping in het rieten dak. Aan weerszijden van de inrit een klein venster.

In de linker zijgevel rechts een deur, de daklijst doorbrekend onder een uitstulping in het rieten dak, links een klein drieruits venster.

In de rechterzijgevel tweemaal, in de achtergevel éénmaal een klein drieruits venster.

Garage van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- vanwege de bijzondere bouwstijl

- als onderdeel van een complex in een karakteristieke omgeving

- vanwege de beeldbepalende ligging

- vanwege de gaafheid

510975
Gasterenseweg

Inleiding

Complex Terborgh is rond 1930 opgetrokken als buitenhuis met recreatiewoning en garage in Expressionistische trant. Het complex ligt in een landgoedachtige omgeving, in een tuinaanleg met vijver(s).

Complex Terborgh van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang:

- vanwege de vormgeving