Roosjesweg 8, Aagtekerke

Omschrijving

Schaapskooi, geheel van gepotdekselde houten delen, zadeldak met rode holle pannen; witte makelaars; houten deurtje in kopgevel; hoeken met witte beschildering geaccentueerd.

Object van cultuurhistorische waarde en van belang als onderdeel van het complex.

508359
Roos en Doorn

Inleiding

Boerderij in 1910 in streek-eigen bouwtrant gebouwd door Dirk Overweg, timmerman te Aagtekerke, in opdracht van de heer Bosselaar.

Omschrijving

De boerderij bestaat uit een woning, losstaand in het verlengde daarvan een dwarsdeelschuur; tussen woning en schuur een doorgang, uitkomend op een wagenschuur met aangebouwd bakhuis. Ten noordoosten op het terrein een kleine schaapskooi. Aan de straat houten toegangspalen met ijzeren hekwerk. Nieuwe stal en loods achter de schuur en bunker aan de schuur komen niet voor bescherming in aanmerking.

Waardering

Boerderijcomplex van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde alsmede ensemblewaarde.

Schaapskooi Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Roosjesweg 8 4363 RE Aagtekerke Ja