Monumenten in Aagtekerke

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
16
16

Monumenten

 • Rijksmonument

  Bergwegje 2

  Vrijstaand WOONHUIS met zadeldak. IJzeren goot op klossen. Schuiframen met paneelluiken. Strekken boven ramen. In topgevel raam met kleine ruitjes. Dakkapel met kleine zijwangen. Schuur in steen met houten top en uitgeschubde topgevellijst. Pannen zadeldak, Bakgoot.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsplein 21

  PAND met gepleisterde langsgevel aan het Kerkplein. Voordeuromlijsting en dakkapel met zijstukken. Schuifvensters met kleine roedeverdeling. links van de voordeur kelderlicht en bij het woonhuis getrokken bedrijfsgedeelte. XVII-XVIII.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsplein 4

  De Ned.Herv.Kerk bestaat uit een eenbeukig bakstenen schip, dat zijn huidige gedaante bij een verbouwing in 1625 zal hebben gekregen. Spitsboognis boven de ingang aan de zuidzijde. Preekstoel uit 1625.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Dorpsplein 6

  Toren van de Ned.Herv.Kerk, van twee geledingen, achtkante spits. Achtkante traptoren aan de zuidzijde. Het muurwerk van de toren vertoont kruisen en emblemen in verglaasde steen. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 17de eeuw, voorzien van elektrische opwinding.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kloosterweg 4

  Boerderij met woonhuis en stenen schuur haaks op de weg gebouwd. Het woonhuis heeft een verbreed middengedeelte en een achterdeel met afhang. Behuizing en schuur gedekt met pannen. Vensters met paneelluiken. XVII-XVIII. (woonhuis is gesloopt en vervangen door nieuwbouw)

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Prelaatweg 81

  "Hof Hazenberg". Bakstenen WOONHUIS met gepleisterde plint. Pannen zadeldak, geprofileerde gootlijst, zes-ruits ramen. Twee paneelblinden. Schuur in hout met rieten wolfdak en pannen halfschild. ong XVIII A.

 • Rijksmonument

  Roosjesweg 8

  Omschrijving

  Boerderijwoning, volgens gedenksteen in 1910 gebouwd. Uitgevoerd in streek-eigen bouwtrant. Eén bouwlaag hoog pand met zadeldak; rechthoekige plattegrond; opgetrokken in roodbruine baksteen.

  WikiMedia
Naar boven