Domburgseweg 12, Domburg

Omschrijving

Houten saunagebouwtje op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met aan één zijde afgewolfd zadeldak, gedekt met tuile du nord pannen. Het gebouwtje bestaat uit een houten geraamte dat opgevuld is met verticaal houten beschot, waardoor een vakwerkachtige indruk is ontstaan. Houten deur met luifeltje in de topgevel met afgewolfd dak. Overhangende daklijst op houten, uitgesneden consoles; bakstenen schoorsteen.

Het saunagebouwtje is voorzien van een stookplaats, bad en douche.

Saunagebouwtje van typologische waarde, van waarde vanwege gaafheid en zeldzaamheid.

508062
Duinenburg

Inleiding

Uit 1885 daterende villa en sauna, gelegen in de aangelegde tuin. De villa werd gebouwd in opdracht van J.W. Sprenger en ontworpen door de Antwerpse architect C. Matthijssens in neo-renaissance architectuur.

Waardering

Complex van cultuur- en architectuurhistorische waarde, van ensemblewaarden en van waarde vanwege gaafheid.

Sauna Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie oorspronkelijke functie Ja
Domburgseweg 12 4357 BB Domburg Ja