Hoofdweg 15, Langelo

Omschrijving

Deels uit baksteen, deels uit gerabatte houten delen opgetrokken BIJSCHUUR onder rietgedekt aan een zijde doorgetrokken schilddak met uilebord aan voorzijde. Inwendig mogelijk nog vroeg 19e-eeuws ankerbalkgebint met pen-en-gat-verbinding.

Waardering

Bijschuur van architectuurhistorisch belang alsook van belang als essentieel functioneel onderdeel van het boerderijcomplex.

469392
Vicarie

Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX, gebouwd rond 1875 en bestaande uit boerderij, in aanleg oudere bijschuur en ten dele met keien bestraat erf. De boerderij is thans als woonhuis in gebruik, waartoe met name aan de zuidelijke zijgevel enkele bescheiden aanpassingen hebben plaatsgevonden. Vormgeving en materiaalgebruik zijn overwegend traditioneel.

Waardering

Boerderijcomplex bestaande uit boerderij met bijschuur van architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang.

Bijschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Hoofdweg 15 9333 PA Langelo Ja