Hoofdweg 15, Langelo

Omschrijving

Wat betreft materiaalgebruik en detaillering traditionele laat 19e-eeuwse (ca. 1875) BOERDERIJ van het kop-romptype. Het uit baksteen opgetrokken woonhuis wordt gedekt door een afgewolfd zadeldak met geglazuurde golfpan; twee schoorstenen; eenvoudige goot op klossen; kelderramen met diefijzers; lichtgetoogde zesruits schuiframen, tweeruits zolderramen. De schuur wordt gedekt door een rieten schilddak met uilebord aan voorzijde; voorgevel met inrijdeur waarnaast een gietijzeren rondvenster; voor het overige getoogde vierruits stalramen, stal- en (deels tot raam verbouwde) mestdeuren.

Boerderij van architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang.

469391
Vicarie

Inleiding

BOERDERIJCOMPLEX, gebouwd rond 1875 en bestaande uit boerderij, in aanleg oudere bijschuur en ten dele met keien bestraat erf. De boerderij is thans als woonhuis in gebruik, waartoe met name aan de zuidelijke zijgevel enkele bescheiden aanpassingen hebben plaatsgevonden. Vormgeving en materiaalgebruik zijn overwegend traditioneel.

Waardering

Boerderijcomplex bestaande uit boerderij met bijschuur van architectuurhistorisch, typologisch en stedebouwkundig belang.

Hoofdweg 15 9333 PA Langelo Ja