Gasselterboerveen 32, Gasselternijveen

Groot veenkoloniaal aandoende 19e eeuws BOERDERIJ met achterbaander. Het deels van een blokbepleistering voorziene zich naar achteren toe met twee krimpen verbredende hoofdgebouw wordt gedekt door een deels met gesmoorde blauwe pannen deels met riet belegd wolfdak; twee schoorstenen, staafankers, windveren. De gevels van het woongedeelte regelmatig ingedeeld door opgeklampte deur met bovenlicht, levensboom en sierroosters, gevat in eenvoudige omlijsting, lichtgetoogde schuifvensters met persiennes, lichtgetoogde liggende zoldervensters; lage hardstenen stoep. Het bedrijfsgedeelte voorzien van grote baanderdeuren en staldeuren en -vensters.

Gasselterboerveen 32 9514 BS Gasselternijveen Ja
K 347 Gasselte