Ambtmanstraat 30, Tiel

Ambtmanstraat 30 is een gepleisterd pand ter breedte van vijf vensterassen met verdieping en zadeldak. De in pleister gebosseerde voorgevel draagt een houten kroonlijst en heeft een midden-19de eeuws karakter. Vensters met acht- en zesruitsschuiframen. Deur met panelen.

Hoogeinde 2 is een gepleisterd hoekpand ter breedte van zeven vensterassen met verdieping en een mansardekap. Het gepleisterde pand heeft siervoegen en een houten sier- en kroonlijst. In de voorgevel sierankers. De vensters hebben zesruits schuiframen. In het dakvlak voor twee dakkapellen. Het dakvlak achter heeft een hijsluik. De entree is voorzien van een dubbele paneeldeur en omlijsting met pilasters en hoofdgestel. Ervoor een hardstenen stoep met ijzeren baluster. Het onderkelderde pand heeft een 19de-eeuwse verschijningsvorm, maar heeft een oudere kern.

Woningen en woningbouwcomplexen Werk-woonhuis oorspronkelijke functie Ja
Ambtmanstraat 30 4001 MC Tiel Ja