Monumenten in Tiel

Hardstenen pomp, versierd met rijk beeldhouwwerk in overgangsvormen Lodewijk XIV-lodewijk XV, 1768.
Rooms Katholieke Begraafplaats, gesticht in 1836. Aan de straat een smeedijzeren toegangshek met opschrift: "Zalig zijn de dooden die in den Heere sterven" en: "Anno 1836". Op het kerkhof een bakstenen kapel met driezijdige sluiting, spitsboogvensters en met een koepeldak gedekt klokketorentje.
Begraafplaats "Ter Navolging". Eerste "buitenkerkhof" in Nederland, gesticht in 1786. Aan de Lingedijk twee gecementeerde, bakstenen hekpijlers, met hoofdgestellen, waarop siervazen.
Aan de noordzijde van de stad een gedeelte der 17e eeuwse aarden wal tussen het westelijke uiteinde der Hoogeindsestraat en de Oliemolensteeg. In deze wal een getoogd bakstenen poortje met in de sluitsteen het jaartal: 1802.
Langs de Tolhuiswal tussen de Molenhoek en de Grote sociëteit een gedeelte van de omstreeks 1500 gebouwde vestingmuur. Hierin, even ten oosten van de Molenhoek, het overblijfsel van een rondeel.
Rondom het grootste gedeelte der oude stad het beloop van de vermoedelijk omstreeks 1500 aangelegde binnengracht. Deze, sterk versmalde en genormaliseerde, gracht loopt van de Rechtbankstraat aan de zuidzijde tot de Grotebrugse Grintweg aan de noord-oostzijde der oude stad.
Terrein waarin nederzetting uit de Romeinse Tijd.
Een gepleisterd dwarshuis met zadeldak, waarin twee dakkapellen met gebogen frontons. De beide vensters in het linker deel van de gevel hebben 24-ruitsschuiframen. 18e eeuw.