Ambtmanstraat 24, Tiel

"Oud-Burger Mannen- en Vrouwenhuis". Langgerekt bakstenen gebouw, bestaande uit twee evenwijdig aan de straat lopende vleugels met verdieping en zadeldak. Gedateerd op een steen in de achtergevel: 1804. De statige, 11 vensterassen brede voorgevel heeft in baksteen gebosseerde hoekdammen, een houten kroonlijst en een middenrisaliet, waarboven een goot, houten fronton met rond venster. Deuromlijsting met pilasters, hoofdgestel, dubbele deur met gesneden kalf en bovenlicht, waarin lantaarn. Stoep met balusterhek. In de van hardstenen dorpels voorziene vensters 15- en 12-ruitsschuiframen. Inwendig in het voorportaal stucwerk, gesigneerd: "Rieff".

Cultuur, gezondheid en wetenschap Sociale zorg, liefdadigheid oorspronkelijke functie Ja
Ambtmanstraat 24 4001 MC Tiel Ja