U bent hier

Restauratie zolder

Alles over

Financiering onderhoud en restauratie

Wat mogelijk is, hangt af van uw persoonlijke situatie en het soort monument.

Heeft u hulp nodig bij het proces bekijk dan de mogelijkheden van de Restauratiewijzer en de financieringen bij het Restauratiefonds 

 • Lenen bij het Restauratiefonds

  Als u binnenkort een monumentaal pand gaat restaureren en/of verduurzamen, komt u wellicht in aanmerking voor financiering van uw restauratie tegen een lage rente, via een hypotheek van het Restauratiefonds.

 • Subsidies

  De overheid heeft verschillende subsidieregelingen voor eigenaren van rijksmonumenten. Kijk of u in aanmerking komt voor de instandhoudingssubsidie, de Restauratiefonds-hypotheek of een subsidie voor herbestemming van uw rijksmonument.

 • Subsidie van uw provincie voor restauratie

  U wilt uw rijksmonument restaureren? Wellicht komt u in aanmerking voor een subsidie of lening met lage rente vanuit uw provincie. Iedere provincie ontvangt jaarlijks vanuit het Rijk een bedrag voor restauratiewerkzaamheden aan rijksmonumenten.

 • Fondsen

  Heeft u financiële ondersteuning nodig voor het herstel van bijzondere objecten, interieurs en roerende en onroerende monumenten? Dan kunt u mogelijk financiële ondersteuning krijgen van bepaalde restauratiefondsen.

 • Restauratiewijzer

  Een monument aankopen en een monument restaureren is een hele onderneming. Met de Restauratiewijzer kunt u gebruikmaken van een uitgebreid stappenplan, informatie en deskundige hulp.

Nu op de Monumenten Community