Woonhuissubsidie

Van 1 maart tot en met 30 april kunt u als eigenaar van een rijksmonumentaal woonhuis de woonhuissubsidie aanvragen over kosten gemaakt in het voorgaande jaar. Na 30 april vervalt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen over kosten gemaakt in 2019. Kosten die gemaakt worden in 2020 neemt u mee in de subsidieaanvraag van volgend jaar.

Infographic woonhuissubsidie
Infographic woonhuisregeling
Afbeelding
Onderzoek

Handige hulpmiddelen

Wilt u woonhuissubsidie aanvragen over uw gemaakte kosten? Er zijn verschillende hulpmiddelen die het aanvragen van subsidie makkelijker maken, zoals een checklist en een samenvatting.

Checklist aanvraag subsidie

Deze checklist laat zien wat u nodig heeft om subsidie aan te vragen. 

Samenvatting subsidiabele kosten

In deze samenvatting leest u voor welke kosten u subsidie kunt aanvragen en voor welke kosten niet.

Afbeelding
Financiering

Aanvraagportaal

Uw aanvraag dient u digitaal in. Het portaal is beschikbaar van 1 maart tot en met 30 april. Hoe het portaal eruit komt te zien en wat u in moet vullen, laten wij zien aan de hand van een instructiefilmpje. Eind februari kunt u dit filmpje bekijken. Zo kunt u zich weer verder voorbereiden op het aanvragen van de woonhuissubsidie.

Ontvang updates over subsidie

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief Woonhuiseigenaren van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Deze nieuwsbrief verschijnt met regelmaat en geeft updates over de subsidies, maar in de toekomst ook over het verduurzamen van een woning.

Meer financiële mogelijkheden

Als u een monumentaal pand bezit, krijgt u net als bij een regulier pand, te maken met onderhoudskosten en mogelijk ook met restauratie- en of verduurzamingskosten. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze kosten te financieren. Wij onderscheiden hierin leningen - hypotheken en subsidies.

Naar boven