Johan Frisostraat 7, Kwadendamme

R.K.Kerk van de H.Bonifacius. Eenbeukige neogotische kruiskerk met westtoren, gebouwd in 1902 door P.J. van Genk. Het brede schip en dwarsschip worden overkluisd door houten tongewelven met steekkappen. Lager een smallere, met zeven zijden van een onregelmatige veelhoek gesloten apsis. Slanke toren in de as van het schip, geflankeerd aan de zuidzijde door een traptoren en gedekt door een naaldspits. Eenvoudige, op de vroege gotiek geinspireerde, driedelige bakstenen traceringen in de vensters. Oorspronkelijke polychromie, beglazing en meubilering grotendeels bewaard. Mechanisch torenuurwerk, circa 1880, thans buiten gebruik gesteld.

Johan Frisostraat 7 4434 AC Kwadendamme Ja
AK 1736 Borsele