Groenewegje 3, Kwadendamme

Boerderij. Woonhuis in gele baksteen met pannen zadeldak. Tuittopgevel met vlechtingen en jaarankers 1743, kelder en muurfragmenten van oudere bouwdatum. Ingrijpend gerestaureerd omstreeks 2001 waarbij de oorspronkelijke schuifvensters en kruisvenster en een deel van de staafankers zijn verwijderd. In interieur zijn kelder met opkamer en houten bedstedenwand behouden, evenals 17e een 18e eeuwse tegels die zijn verwerkt in een nieuwe haardpartij. Consoles van de oorspronkelijke haard zijn bewaard als deuromlijsting in de hal. Aan het woonhuis is aangebouwd een uit omstreeks 2001 daterende houten zwartgeteerde schuur met rieten zadeldak en eindschild, witte omrandingen, ter vervanging van soortgelijke schuur uit XVIIIb. Vrijstaand zomerhuis annex bakhuis, haaks op woonhuis in steen met pannen zadeldak, bakgoot op klossen en 9-ruits schuiframen; het aangebouwde zwart geteerd houten schuurtje is circa 2008 vernieuwd. In het interieur een bedstedenwand en bakoven, in de keuken zijn 17e en 18e eeuwse tegels uit het woonhuis aangebracht. Zeer fraaie situatie.

Groenewegje 3 4434 RG Kwadendamme Ja
W 817 Borsele