Künckelorgel Ger.Kerk Hazerswoude, Hazerswoude-Dorp

Gereformeerde kerk, VANWEGE het tweeklaviers mechanisch-orgel met pedaal gemaakt door J.P. Künckel in 1811, oorspronkelijk gemaakt voor de Waalse kerk in 's-Gravenhage.

De beschermenswaardigheid ontleent dit orgel aan het feit dat van het werk van orgelmaker Künckel uitsluitend kleine huisorgels overgeleverd zijn. Een instrument van dit formaat, in nog vrijwel originele staat is niet bewaard gebleven. Om die reden heeft dit orgel een grote uniciteitswaarde en is het van belang uit oogpunt van organologie en musicologie.

Orgel Religieuze gebouwen Vanwege onderdelen kerk oorspronkelijke functie Ja
Dorpsstraat 183 C 2391 CB Hazerswoude-Dorp Ja