Inleiding

Een aan de rand van het Wantijpark staand restant van een MUUR van een schietbaan, omstreeks 1910 opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele trant. De schietbaan was in gebruik bij het in Dordrecht gelegerde Corps der Pontonniers, een genie-eenheid van het Nederlandse leger die zich onder meer bezighield met het bouwen van schipbruggen. Het schietbaanterrein is later toegevoegd aan het in de jaren 1933-1936 als werkgelegenheidsproject aangelegde Wantijpark.

Omschrijving

De in rode baksteen in kruisverband gemetselde muur bestaat uit een arcade van vijf gepleisterde segmentbogen tussen vierkante muurdammen en een rechthoekig muurrestant op het rechter deel van de arcade.

Waardering

De schietbaanmuur is van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, de ensemblewaarde en de zeldzaamheidswaarde.

- De muur is van cultuurhistorisch belang als een bijzonder voorbeeld van een militaire schietbaanmuur uit het begin van de twintigste eeuw.

- De muur heeft ensemblewaarde als een bijzonder onderdeel van het Wantijpark.

- De muur is tevens van belang vanwege de zeldzaamheidswaarde.