Kamerlingswijk WZ 136, Zwartemeer

Inleiding

Pastorie behorend bij de kerk. Gebouwd door Johannes Sluymer in 1921 in een neo-gotische stijl. De bescherming omvat het oorspronkelijk ontwerp.

Omschrijving

Pastorie bestaande uit twee bouwlagen met schilddak (met gewijzigd dakkapel). Eenvoudige bakstenen opbouw met een goot op klossen. Aan de oostgevel een erker. Boven de entree een luifel.

Waardering

Pastorie van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de samenhang met de kapel.

510944
vrml Kerk St. Antonius van Padua

Inleiding

Complex bestaande uit KERK en PASTORIE gebouwd door Johannes Sluymer in 1921 in een neo-gotische stijl. De bescherming richt zich op het oorspronkelijke ontwerp.

Waardering

Complex van cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de samenhang met het katholicisme in deze streek, de kwaliteit van het ontwerp en de samenhang met het omliggende landschap.

Pastorie(F) Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning oorspronkelijke functie Ja
Kamerlingswijk WZ 136 7894 AR Zwartemeer Ja