Jacob Catsweg 4, Grijpskerke

Omschrijving

Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige plattegrond; zadeldak.

Langsgevel aan oostzijde voorzien van houten gedeelde deuren en houten getoogde raampjes. Topgevel aan noordzijde voorzien van houten gedeelde deuren op begane grond en goederenluik op verdieping; houten getoogde raampjes; in top jaartal ingemetseld.

Langsgevel aan westzijde met twee mendeurstellen, waarvan één origineel in hout en één vervangen door een stalen deur; houten getoogde raampjes. Topgevel aan zuidzijde met dezelfde opbouw als noordelijke topgevel.

Zadeldak met rode tuile du nord pannen; strakke windveren; overstek op getande houten klossen; goot op eenvoudige houten klossen. Twee dakruiters voor ventilatie.

Waardering

Dwarsdeelschuur van cultuurhistorische en ensemblewaarden en van waarde als onderdeel van het complex.

508365
't Munnikenhof

Inleiding

Boerderij met woning uit 1915 en schuur uit 1929. Schuur in streek-eigen bouwtrant, woning in sobere baksteenarchitectuur.

Omschrijving

Boerderij met schuur evenwijdig aan de straat met daarvoor, dwars daarop, een varkenshok. Woning schuin achter en evenwijdig aan de schuur.

Nieuwe loods ten zuidwesten van de schuur en klein gebouwtje ten noordwesten van de woning komen niet voor bescherming in aanmerking.

Boerderijcomplex van cultuurhistorische en arcihitectuurhistorische waarde alsmede ensemblewaarden.

Jacob Catsweg 4 4364 TE Grijpskerke Ja