Monumenten in Grijpskerke

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
9
9

Monumenten

 • Rijksmonument

  Hogelandseweg 1

  Ruine van de kerk, gesticht 1188, waarschijnlijk 15e eeuw. Van de kerk staan nog de muren van het koor met de scheidingsmuur van het schip en kleine brokstukken van het verdwenen schip. Ruine is herbouwd. Thans kapel of kerk.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Jacob Catsweg 4

  Omschrijving

  Dwarsdeelschuur uit 1929, geheel opgetrokken uit rode baksteen, bogen bij gevelopening in bruinrode baksteen. Rechthoekige plattegrond; zadeldak.

 • Rijksmonument

  Jacob Catsweg 4

  Omschrijving

  Varkenshok, opgetrokken uit gele baksteen. Langsgevel met houten middendeur en aan weerszijden een klein raam met luik.

  Langsgevel aan mestvaaltzijde met diverse dichtgezette gevelopeningen. Zadeldak gedekt met gesmoorde pannen.

  Waardering

 • Rijksmonument

  Jacob Catsweg 8

  Omschrijving

  Woning uit 1865 op rechthoekige plattegrond, één bouwlaag hoog met zadeldak; over gehele lengte aanbouw met lessenaarsdak.

 • Rijksmonument

  Kerkring 26

  De Ned.Herv.KERK. Het tweebeukige bakstenen gebouw heeft een zuidbeuk uit het begin der 14e eeuw. Het werd ongeveer een eeuw later vergroot met een noordbeuk en in 1770 met een travee naar het westen, waarbij het interieur zijn tegenwoordig aanzien kreeg.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed: Dukker, G.J.
 • Rijksmonument

  Mariekerkseweg 26

  "Wilhelmina's Oord". WOONHUIS in L-vorm met zomerhuis-aanbouw en afhang, gedeeltelijk gepleisterd en gedeeltelijk in moppen met zadeldaken. Bakgoot op ijzeren steunen, Staafankers en jaarankers 1589. Geprofileerd bakstenen deuromlijsting met korfboog.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Middelburgseweg 42

  "MOLENZICHT". Van de weg afgelegen met metselwerk poortpalen en ijzeren poort. Los woonhuis met schilddak. Dakkapellen met plat dak, staafankers, zes-ruits schuiframen met paneelblinden en rollagen boven ramen. Losse schuur met pannen zadeldak en houten wanden. Uitgeschubde topgevellijst.

  WikiMedia
Naar boven