Hees 34, Ruinen

Inleiding

Bijschuur, gebruikt als potstal, gelegen aan de oostkant van de schuur en vermoedelijk gebouwd rond 1880-1890 in een Ambachtelijk traditionele stijl.

Omschrijving

Houten bijschuur met rieten schilddak. Het geheel staat op een gemetselde basis en is geconstrueerd uit drie ankerbalkgebinten en stijlen, allen geplaatst in het vlak van de gepotdekselde houten wanden waarin een enkele loopdeur en een baanderdeur.

Waardering

Bijschuur van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang als essentieel onderdeel van het complex.

507347
De Heeshof

Inleiding

Boerderijcomplex bestaande uit een boerderij, een stookhok en een bijschuur. Het erf ligt op een ruimtelijk gezien belangrijke plek, namelijk tussen de oude en de nieuwe ontsluitingsweg van Hees. De erfinrichting bestaat uit een keibestrating, enkele hoogopgaande bomen (eiken) en fruitbomen alsmede een gazon. Aan de achterzijde liggen enkele hagen met een pad naar de oude ontsluitingsweg van Hees. De erfinrichting ondersteunt de kwaliteit van de bebouwing maar behoeft geen aparte bescherming.

Waardering

Boerderijcomplex van architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik van het totaal en vanwege de onderlinge samenhang van de onderdelen alsmede de belangwekkende ligging binnen Hees.

Bijschuur Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) oorspronkelijke functie Ja
Hees 34 7963 PB Ruinen BY Ja