Burgemeester van der Schansstraat 9, Andel

Blijkens jaartalanker in de voorgevel uit 1870 daterende, in rode baksteen - met gepleisterde plint - opgetrokken boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel. In de symmetrisch ingedeelde voorgevel met vlechtingen een met pilasters en kroonlijst omgeven deur met gedeeld bovenlicht en gietijzeren deurrooster, vier vensters met 6-ruits schuiframen in de geveltop.

In de voorgevel en linker zijgevel van het woongedeelte vensters met 6-ruits schuiframen (en luiken); het schuurgedeelte bezit zowel rondboogvensters van gietijzer als rechthoekige stalramen van beton; aan de straat- en veldzijde dwarsdeel-deuren; de achtergevel heeft een met gepotdekselde delen beklede geveltop.

Burgemeester van der Schansstraat 9 4281 LG Andel Ja
I 1618 Woudrichem