's Gravenhof 4, Zutphen

PAND dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten. Hek met palen (waarschijnlijk eerst kwart twintigste eeuw) tussen de vooruitspringende vleugels. Hoog schilddak. Dakkapellen met frontons. Bakstenen lijstgevel (derde kwart zeventiende eeuw) ) met Toscaanse pilasters van de kolossale orde. Bentheimer stenen plint. Empire-ramen. Eenvoudige bakstenen achtergevel met Empire-ramen. De diepe tuin met oud geboomte wordt van het 's-Gravenhof gescheiden door een ingangspaviljoen (1697) met koepel en gebosseerde muren met aan weerszijden tuinmuren. De hoekpaviljoens met driehoekige gevelafdekkingen en in pleister gebosseerde hoeklisenen zijn in de eerste helft van de twintigste eeuw gebouwd. Het interieur van het ingangspaviljoen is met schelpenmozaiek en puttofiguurtjes versierd. Smeedijzeren hek.

's Gravenhof 4 7201 DN Zutphen Ja
's Gravenhof 4 A 7201 DN Zutphen