Monumenten in Zutphen

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
393
393
472

Monumenten

 • Rijksmonument

  's Gravenhof 1

  STADHUIS. Gebouw uit verscheidene perioden op de hoek van het 's-Gravenhof en de Lange Hofstraat. Het oorspronkelijke middeleeuwse bouwwerk bestaat uit drie evenwijdige gedeelten waarvan het zuidelijke uit XVa dateert en het middelste en het noordelijke, de v.m. Vleeshal, uit midden XV.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
 • Rijksmonument

  's Gravenhof 22

  Hoekpand onder dwars schilddak. Gaaf bewaarde lijstgevel (XIX A) met gesneden deur in pilasteromlijsting, ramen uit de bouwtijd en onder de kroonlijst rechthoekige, lage vensters.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  's Gravenhof 4

  PAND dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een kleine binnenplaats omsluiten. Hek met palen (waarschijnlijk eerst kwart twintigste eeuw) tussen de vooruitspringende vleugels. Hoog schilddak. Dakkapellen met frontons.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  's Gravenhof 4

  Pand, dat deel uitmaakt van complex van drie panden, die drie zijden van een binnenplaats omsluiten. Hoog schilddak. Bakstenen lijstgevel (derde kwart zeventiende eeuw) met Toscaanse pilasters van de kolossale orde. Bentheimer stenen plint, kapitelen en architraaf.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  's Gravenhof 6

  "Huize van de Kasteele", belangrijk PATRICIERSHUIS, in oorsprong laatmiddeleeuws, in 1568 tot weeshuis ingericht, in 1733 aan de linkerzijde vergroot en verbouwd door Ludolf van Heeckeren. Sinds 1930 bejaardentehuis.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  41191

  Huisje van alleen begane-grond (XVIIIb-c) onder zadeldak, waarin hijsvenster met fronton. Deuromlijsting van verdiepte pilasters en consoles Lod. XIV. In de vensters te weerszijden Empire-ramen.

  WikiMedia
Naar boven