Noordeinde 21, Wormerveer

HERV. KERK. Eenbeukig schip met driezijdige sluiting, 1639, met zuiderdwarsarm uit 1767 en zuidelijke portaalaanbouw, XVIII B. Zuidelijke topgevel met bekronend fronton en rococo-aanzetkrullen en -steunbeerbekroningen alsmede een rond venster met een omlijsting, die tevens zonnewijzer is. Doophek in Lodewijk XVI-stijl. Koperen lezenaar, twee koperen doopbogen en twee houten psalmborden, XVIII. Orgel in 1846 gebouwd door H. Knipscheer. Bij de restauratie in 1983 werd Knipscheer-materiaal van elders gebruikt om verloren gegane onderdelen te vervangen. Klokkenstoel met klok van François Hemony, 1662, diam. 82 cm.

Noordeinde 21 1521 PA Wormerveer Ja
A 6333 Wormerveer