Kerkhof 1, Burgwerd

Ned.Herv.Kerk. Op een omgracht kerkhof gelegen fors kerkgebouw in aanleg gotisch, waarschijnlijk in de 17e eeuw geheel ommetseld en van grotere vensters voorzien. Gesloten rechtopgaande toren. Mooi interieur geschilderd memoriebord uit 1726; preekstoel bestaande uit gesneden kuip,achterschot en klankbord. Doophek. Gesneden doopbekkenhouder, koperen zandloperhouder, overhuifde herenbank, niet overhuifde banken, weelderig gesneden orgelkas uit 1736. Oorspronkelijk eenklaviers orgel, in 1735 gemaakt door M. Schwartsburg. In 1948 uitgebreid met een nevenwerk, dat buiten de bescherming valt. Zerk door Vincent Lucas 1550. Twee tekstborden. Klokkestoel met klok van J. van Bremen, 1512, diam. 106,5 cm. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 17e eeuw.

Kerkhof 1 8742 KT Burgwerd Ja
A 1204 Burgwerd