De Grote Beurse, Terwolde

Hoeve "De Grote Beurze". Boerderij uit de 18e eeuw onder rieten schilddak. In het woongedeelte in de voorgevel vensters met zesruitsschuiframen en rechts een opkamer. Zijvleugel links blijkens een jaartalsteen uit 1652, onder rieten zadeldak dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen en muizetandfries. Vensters met natuurstenen blokken in de latei; in de puntgevel dichtgemetseld. Getraliede keldervensters met natuurstenen lateien. In de gevel op twee zoldervensters met luikjes. Naast de stal een bakstenen schuur met rieten wolfdak, begin 20e eeuw. In het interieur rechts een grote keuken met brede tegelschouw met bakoven. In de opkamers bedstedenwanden achter een recente betimmering.

Heegsestraat 14 7396 NG Terwolde Ja
M 354 Voorst