Dorpsplein 1, Koudekerke

De Ned.Herv.Kerk is een 17e eeuwse bakstenen zaalkerkje, verbouwd in 1836. Spitsboogvensters tussen de steunberen en vierkant houten torentje op het dak. Lodewijk XVI preekstoel. Eenklaviers orgel midden 18e eeuw gemaakt voor een kerk in Maastricht. De bouwtrant is gelijk aan die van de orgelmakers Weidtman. In 1778 door L. Houtappel afgebroken en overgeplaatst naar de Herv. Kerk te Neerijnen. In 1866 aangekocht door Koudekerke. In 1953 door de firma Van Vulpen gerestaureerd. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van M. Everard, 1775, diam. 66,5 cm en een klok van P. van den Ghein, 1570, diam. 39 cm. Mechanisch torenuurwerk van B. Eijsbouts.

Dorpsplein 1 4371 AA Koudekerke Ja
H 467 Valkenisse