Duffeltdijk 11, Kekerdom

Rooms Katholieke kerk. De R.K. kerk van de H. Laurentius is een eenbeukig gebouw uit de 14e eeuw, overwelfd door kruisribgewelven waarvan de kapitelen rusten op korte schalkstukken. De kerk en de tegen de zuidzijde gebouwde, eveneens 14e eeuwse, sacristie zijn in 1835-'40 met een boogfries verhoogd, waarna in 1872 een neogotische toren verrees ter plaatse van een vorige uit 1837. Het koor is volgens de Voorlopige Lijst in 1872 met oude steen opgetrokken in gotische trant.

De kerk bezit o.m. een preekstoel, twee koperen kaarsenkroontjes, 17e eeuw, en een gotische koperen kandelaar. Op een orgelgalerij uit het eerste kwart 19e eeuw een orgel met Hoofdwerk en Onderpositief, in 1865 gemaakt door F.C. Smits. In 1982 gerestaureerd door de fa. Vermeulen. Mechanisch torenuurwerk, Addicks (?), Amsterdam, 1922, later voorzien van elektrische opwinding.

Duffeltdijk 11 KERK 6579 JD Kekerdom Ja
D 181 Leuth