Bosscheweg 55, Berkel-Enschot

Voormalige DIENSTWONING behorend bij de villa 'de Lange Akker'. De uit plat afgedekte cubische bouwvolumes samengestelde, vrijstaande woning telt twee bouwlagen en is evenals het hoofdhuis voorzien van ruw gepleisterde muren en van soortgelijke vensterpartijen. Alleen de top van de rechtervleugel wordt door een luifel omgeven.

De vroegere zwart/wit-tegeltableaux in de top en bij de schoorsteen zijn thans merendeels verdwenen.

In Wrightiaanse, horizontaliserende bouwtrant gerealiseerde dienstwoning, van belang als onderdeel van de villa 'de Lange Akker'.

354402
Villa de Lange Akker
Complexomschrijving

VILLA DE LANGE AKKER. Naar ontwerp van F.A. Warners, geinspireerd op de horizontaliserende bouwwijze van F.L. Wright, in 1921 gebouwde villa 'de Lange Akker',

Het complex heeft de volgende, samenstellende onderdelen:1. HOOFDHUIS, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 354397.

2. DIENSTWONING, zie voor omschrijving bij complex-onderdeel met monumentnummer 354402.

Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) oorspronkelijke functie Ja