Beijerscheweg 75, Stolwijk

In oorsprong 18e eeuwse BOERDERIJ onder rieten zadeldak met wolfeind aan de voorzijde, opgetrokken in baksteen, rondom zwartgeverfde gecementeerde plint.

Voorgevel bevat 6- en 4-ruitsschuifvensters met opgeklapte luiken en kelderluik met diefijzers; vlechtingen in top, links een opkamer, staafankers.

Linkerzijgevel bevat 4-ruitsvensters met opgeklampte luiken, stalraampjes en gekoppeld keldervenster, in rechter zijgevel vensters met opgeklampte luiken, gedeeltelijk gewijzigd. In het interieur drie 18e eeuwse tegeltableaux, respectievelijk voorstellend, de opstanding, de ontsnapping uit Loevestein, een ijsberenjacht.

Bakstenen schuur onder pannen zadeldak tussen puntgevels met windveren. In de gevels gietijzeren stalraampjes, opgeklampte deur en luik, verbonden door een tussenlid met een gelijksoortige schuur.

Beijerscheweg 75 2821 NE Stolwijk Ja
A 2452 Stolwijk