Oude Rijksweg 362, Rouveen

Fraaie BOERDERIJ van het Staphorstse type. Traditionele, in aanleg mogelijk nog eind 18e eeuwse/vroeg 19e eeuwse, doch wat betreft detaillering, 2e helft 19e eeuwse Staphorster boerderij onder rieten wolfdak met houten schoorsteen tegen rechte achtergevel. Boerderij van het dwarsdeeltype op langgerekte plattegrond, opgetrokken uit baksteen en gedekt door een grotendeels rieten wolfdak met houten schoorsteen tegen weinig oorspronkelijke achtergevel; vlechtingen; staafankers. In de voorgevel lichtgetoogde deur met bovenlicht en levensboom; terzijde respectievelijke lichtgetoogde 20-ruitsraam en twee dito ramen en keldervenster waarboven opkamervenster bekroond door halfrond venster met gietijzeren tracering; alle met 1 steen strekken of rollaagjes en luiken, twee zoldervensters met rollaagjes. In de weinig oorspronkelijk rechte met hout beklede achtergevel en de gedeeltelijk vernieuwde zijgevels baanderdeuren en staldeuren en -vensters, waaronder met gietijzeren tracering. Traditionele in aanleg mogelijk nog eind 18e eeuwse/vroeg 19e eeuwse doch wat betreft detaillering 2e helft 19e eeuwse dwarsdeelboerderij van architectuurhistorisch belang wegens haar typisch Staphorster karakteristieken zoals langgerekte plattegrond, driezijdig rieten wolfdak met houten schoorsteen en markante indeling der voorgevel.

Oude Rijksweg 362 7954 DV Rouveen Ja
Oude Rijksweg 362 a 7954 DV Rouveen