Hoge Maasdijk 8, Andel

Midden 19e eeuwse boerderij van het langsdeeltype met dwarsgeplaatst voorhuis (T-huis); voorhuis onder met riet gedekt zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen; schuurgedeelte onder met riet gedekt wolfdak. In de symmetrisch ingedeelde voorgevel deur met gedeeld bovenlicht in het midden, aan weerszijden twee vensters met 6-ruits schuiframen en luiken en twee vensters met 4-ruits schuiframen op de verdieping. In de zijgevels van het woongedeelte vensters met 6- en 12-ruits schuiframen (en luiken); stalvensters in de zijgevels van het schuurgedeelte; forse staafankers. In de achtergevel met vlechtingen, grote getoogde deeldeuren, een rondboog-staldeur en een zolderlicht met halfrond gietijzeren raam. Fraai deels gietijzeren, deels smeedijzeren hek ter afsluiting van het erf aan de dijkzijde.

Boerderij met erfscheiding van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde.

Hoge Maasdijk 8 4281 NG Andel Ja