Laar 49, Nistelrode

R.K.KERK van St.Lambertus.

Gebouw in klassicistische stijl ("Waterstaatsstijl") uit 1842, gebouwd onder leiding van Rijsterborch, in 1929 met een travee en een dwarspand uitgebreid.

Klokketorentje met koepel. Klokkenstoel met klok van C. Noorden en J.A. de Grave, 1706, diam. 71,5 cm. Inwendig tongewelf in stuc met architraaf op Dorische kolommen, Biechtstoelen en orgelbalustrade uit de bouwtijd.

Orgel met Hoofdwerk en Onderpositief, in 1858 gemaakt door M. van Dinter voor de R.K. Kerk te Westerblokker. Voor het Onderpositief maakte Van Dinter gebruik van een ouder orgel.In 1977 gerestaureerd en overgeplaatst naar Nistelrode.

Laar 49 5388 HC Nistelrode Ja
B 2191 Nistelrode