Wolwevershaven 21, Dordrecht

PAND met zeer rijk versierde Lodewijk XIV gevel met middenrisaliet. Natuurstenen pui, waarin deuromlijsting met verdiepte pilasters, fijn gesneden bladfries als afsluiting, oorspronkelijke deur en bovenlicht. De risaliet heeft rond het parterrevenster voluten, siervazen en hermen, om de verdiepingsvensters voluten, siervazen en guirlandes. Geprofileerde, omgekorniste kroonlijst, aan weerszijden door gebeeldhouwde consoles gedragen. Alle vensters Empire schuiframen. Het huis heeft een schilddak.

Inwendig: Maaskamer met schouw (Lodewijk XIV) met hoge, marmeren mantel en boezem met stucrelief. Wandbetimmering met buffetnis, Lodewijk XIV, dessus-de-portes: grauwtjes. Plafond uitgebroken. Marmerdecoratie van de gangen verwijderd.

Fraai gebouw van algemeen belang wegens oudheidkundige en kunsthistorische waarde.

Wolwevershaven 21 3311 AW Dordrecht Ja