Kerkstraat 1, Aalst

Herv. Kerk. Eenvoudige, eenbeukige en gepleisterde dorpskerk, waarvan de toren (apart monumentnummer 10071) en de noordzijde van het schip waarschijnlijk nog uit de 12e eeuw dagtekenen. Het driezijdig gesloten koor dagtekent vermoedelijk uit de 15e eeuw en de zuidzijde van het schip werd in later tijd verbouwd. De kerk bezit ondermeer: een gotische, hardstenen voet onder de preekstoel, mogelijk afkomstig van een doopvont; een kastje waarin een borstbeeld uit 1722, blijkens een cartouche met Lodewijk XIV-lofwerk daaronder, voorstellend burgemeester Echbert Klop Hooghryk en een zerk uit 1544.

Kerkstraat 1 5308 KH Aalst Ja
A 160 Aalst Gelderland