Monumenten in Aalst

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen

Aalst telt momenteel 8 rijksmonumenten.

Hieronder een overzicht.

Rijksmonumenten

 • Kerkstraat 1

  Herv. Kerk. Eenvoudige, eenbeukige en gepleisterde dorpskerk, waarvan de toren (apart monumentnummer 10071) en de noordzijde van het schip waarschijnlijk nog uit de 12e eeuw dagtekenen.

  Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
 • Maasdijk 114

  Grote, goed bewaarde boerderij. Op L-vormige plattegrond. 18e eeuw. Rieten schilddak, goede deuren met geprofileerde kalven, hijsluik in de zijgevel van de stal. Vensters met schuiframen, stal met overstek, hooiberg.

  WikiMedia
 • Maasdijk 77

  Hoeve, omstreeks 1800, met woongedeelte parallel aan de dijk. Rieten wolfdak, deur met gesneden kalf en pilasteromlijsting, vensters met zes- en negenruitsschuiframen en luiken. Kelderraampje waarvoor diefijzers. In de rechterzijgevel vier negenruitsramen.

  WikiMedia
 • Maasdijk 87

  Op de hoek van de Veerweg gelegen, boerderij uit de 18e of vroegere 19e eeuw, waarvan het wolfdak met pannen is gedekt. Vensters met 15- en 20-ruitsramen; in de bovenvensters achtruitsramen.

  WikiMedia
 • Maasdijk 89

  Boerderij, 1851, waarvan de parallel aan de dijk staande woonhuis een rieten wolfdak met dakkapellen bezit. Vensters met luiken. Stal rechts naast het woonhuis en onder een dak hiermede.

  WikiMedia
Naar boven