Monumenten in 's-Heer Abtskerke

Een binnenplaats van een monumentaal pand met bomen en heggen
9
9
2

Monumenten

 • Rijksmonument

  45203

  Terrein waarin zich twee hoogten bevinden waarvan op een het Huis te Baarsdorp heeft gestaan, terwijl de andere een vluchtberg/kasteelberg is geweest. Datering: 13e - 16e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Heuvelhof

  Boerderij "Heuvelhof". Bakstenen woonhuis met pannen zadeldak in L-vorm. Bakgoot op klossen. Dicht bijeen liggende staafankers. Aan de voorzijde in geel stenen metselwerk 6-ruits schuifvensters en T-schuiframen met rollagen erboven.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkring 1

  Toren Ned.Herv.Kerk. Kloek gebouw uit omstreeks 1400. Forse steunberen, sober versierd met spaarvelden. Benedenruimte met op koppen rustend gewelf. Klokkenstoel met gelui bestaande uit een klok van Gillis van de Gilde, 1710, diam. 58 cm en twee moderne klokken.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Kerkring 2

  Ned.Herv.Kerk. Gotisch bouwwerk, bestaande uit een eenbeukig 15e eeuws schip, met een koor uit iets latere tijd en twee lage dwarsarmen uit het begin van de 16e eeuw. Inwendig: Preekstoel en klankbord, snij- en paneelwerk, eerste helft 17e eeuw.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Plantlust

  Hoeve "Plantlust". Van belang in verband met de situatie aan de Kerkring. Huis met geel-stenen langsgevel aan de ring, links naast de voordeur een kelder-opkamer. In de borstwering boven de schuiframen reeks dicht opeen liggende staafankers. Zijmuren en achtergevel in moppen.

  WikiMedia
 • Rijksmonument

  Polderweg 29

  Inleiding

  Kleine goederenloods naast tramstation 's-Gravenpolder - 's-Heer Abtskerke, in 1927 gebouwd onder invloed van streek-eigen bouwtrant.

  Omschrijving

 • Rijksmonument

  Zuidweg 24

  Boerenhoeve, nu bekend als Hoeve Van der Meulen, in het verleden de 'gerosselde hoeve' naar de rossige kalk waarmee de muren waren bestreken. Woonhuis uit de 18e eeuw, opgetrokken in ijsselsteentjes op een voet van Zeeuwse moppen.

Naar boven