Monument verzekeren

U gaat een monument kopen of uw monument restaureren. Dit is het moment om stil te staan bij uw verzekeringspakket. Zowel tijdens de verkoop en restauratie als na de restauratie zijn er enkele zaken om aandacht aan te besteden.

Afbeelding
Monument

Verzekeringsmogelijkheden

Zowel bij aankoop, voor de start van een restauratie als na een restauratie is het zeer verstandig om uw verzekeringspakket goed onder de loep te nemen. Bent u voor, tijdens en na de restauratie nog goed verzekerd?

Wij brengen een aantal verzekeringen onder de aandacht.

CAR-verzekering

De CAR-verzekering, een aanbevolen verzekering, heeft als doel veelvoorkomende risico’s tijdens een restauratie van een monument af te dekken.

Opstalverzekering

Dit is een verplichte verzekering die dekking biedt tegen schade aan uw monument, bijvoorbeeld door brand of storm.

Afbeelding
Financiering

Korting op uw verzekering

Het Restauratiefonds heeft onderzocht welke verzekeringen op dit moment goed aansluiten op de specifieke behoeften van u als monumenteigenaar.  Donatus Verzekeringen is een partij met verstand van zaken en een productaanbod dat goed aansluit op de behoefte van monumenteigenaren. 

Bent u klant van het Restauratiefonds? Dan kunt u bij Donatus Verzekeringen rekenen op aantrekkelijke korting. 

Ook interessant voor u

Monumenten Community

Monumenten Community is dé ontmoetingsplek voor monumenteigenaren. In de Monumenten Community zijn eigenaren, professionals en liefhebbers actief met jarenlange ervaring en specialistische kennis. 

Afbeelding
Monument

Gids: Monumentaal wonen

Wonen in een monument brengt voordelen én spelregels met zich mee. De gids Monumentaal wonen legt op eenvoudige wijze uit wat het betekent om eigenaar te zijn van een monument. Met informatie over:

  • aanschaf van monumenten 
  • restauratie van monumenten
  • behoud van monumenten

Verhaal uit de praktijk

Een van de medewerkers uit het team Klantadvies van Donatus

Neem contact op met het team Klantadvies
Désirée Stikkers
Naar boven