Kerkstraat 32, Hoedekenskerke

Ned.Herv.Kerk. Bouwwerk, bestaande uit het veelhoekig gesloten koorgedeelte van een middeleeuwse kerk, waarvan schip en toren verloren zijn gegaan. 15e eeuws. Latere dakruiter en westmuur. Inwendig: houten tongewelf met beschilderde ribben, preekstoel gedeeltelijk 1e helft 17e eeuw, doophek, goed gegraveerde zerken. Eénklaviers mechanisch pijporgel met aangehangen pedaal, gebouwd rond 1900 door de firma Dekker uit Goes met gebruikmaking van een bestaand binnenwerk uit het laatste kwart van de 19e eeuw van de orgelmaker Proper uit Zwolle. Mechanisch smeedijzeren torenuurwerk, 17de eeuw.

Kerkstraat 32 4433 AT Hoedekenskerke Ja
AM 1795 Borsele